2025-07-03

Picklad rödlök - – syrligt, rosa och helt oemotståndligt!


Vissa saker i köket borde alltid finnas i kylen – och picklad rödlök är en sådan. Den är inte bara vacker med sin intensivt rosa färg, den lyfter också allt från pokebowls till tacos och burgare med sin friska syra. Jag gjorde en sats igår, och det slog mig hur löjligt enkelt det är. Och så gott! Här kommer mitt favoritrecept:


Ingredienser: 

  • 2 rödlökar
  • ½ dl ättiksprit (12%)
  • 1 dl strösocker
  • 1½ dl vatten
  • ½ tsk salt


Så här gör du: 

  1. Skiva löken tunt och placera i en glasburk
  2. Häll ättiksprit och vatten i en kastrull. Blanda ner socker och salt och låt koka upp tills sockret löst sig.
  3. Häll lagen över löken och låt svalna innan du lägger på locket och ställer in den i kylen.
  4. Du kan servera den picklade rödlöken redan efter en halvtimme, men den blir godare om den får stå över natten. 

Har du inte testat att pickla själv än? Då är det dags nu! Det här receptet kräver nästan ingen tid alls, men ger så mycket tillbaka.