2025-05-18

Enkel jordgubbsefterrätt i glas

Som den perfekta avslutningen på vår tidiga morsdagsmiddag blev denna fräscha och enkla jordgubbsefterrätt en succé. Syrlig lime, krämig mascarpone och söta jordgubbar i en ljuvlig kombination – dessutom busenkel att göra!  

Ingredienser (4 personer):  

  • 1,5 liter jordgubbar  
  • 4 dl kvarg  
  • 250 g mascarpone  
  • 1/2 dl florsocker  
  • 1 tsk vaniljsocker  
  • 1 lime  

Så här gör du:

  1. Skölj och rensa jordgubbarna. Spara några hela till dekoration och hacka resten i små bitar.
  2. Pressa saften ur limen och vispa ihop med kvarg, mascarpone, florsocker och vaniljsocker till en krämig konsistens.  
  3. Fördela krämen i fyra glas. Lägg på de hackade jordgubbarna med sked. Är de sura kan du sockra med en matsked florsocker
  4. Halvera de sparade jordgubbarna och använd som dekoration.
  5. Ställ in i kylskåpet en stund innan servering så att smakerna får sätta sig.  

Servera och njut av en frisk och somrig dessert!