Som den perfekta avslutningen på vår tidiga morsdagsmiddag blev denna fräscha och enkla jordgubbsefterrätt en succé. Syrlig lime, krämig mascarpone och söta jordgubbar i en ljuvlig kombination – dessutom busenkel att göra!
Ingredienser (4 personer):
- 1,5 liter jordgubbar
- 4 dl kvarg
- 250 g mascarpone
- 1/2 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 lime
Så här gör du:
- Skölj och rensa jordgubbarna. Spara några hela till dekoration och hacka resten i små bitar.
- Pressa saften ur limen och vispa ihop med kvarg, mascarpone, florsocker och vaniljsocker till en krämig konsistens.
- Fördela krämen i fyra glas. Lägg på de hackade jordgubbarna med sked. Är de sura kan du sockra med en matsked florsocker
- Halvera de sparade jordgubbarna och använd som dekoration.
- Ställ in i kylskåpet en stund innan servering så att smakerna får sätta sig.
Servera och njut av en frisk och somrig dessert!