skip to main |
skip to sidebar
Parmesantorsk med sötpotatisklyftor och haricots vertes
Ingredienser, 4 personer:
- 600 g torskfilé
- 1 lök
- 2 dl crème fraîche
- 1 krm svartpeppar
- 100 g riven parmesanost
- 2 vitlöksklyftor
- 1/2 citron
- 800 g sötpotatis
- 2 msk olivolja
- 1 tsk flingsalt
- 200 g haricot verts
Så här gör du:
- Sätt ugnen på 200 grader. Skär sötpotatisen i klyftor och blanda med olivolja och havssalt. Ställ in i ugnen i ca 25 minuter.
- Lägg de tinade torskfiléerna i en ugnsfast form.
- Finhacka löken, och blanda med crème fraîche, peppar och parmesanost. Pressa i vitlöken och saften från citronhalvan. Häll blandningen över fiskfiléerna.
- Ställ in i ugnen i ca 15 min, tills fisken är genomstekt och osten har fått en fin yta.
- Stek haricots verts med olivolja och havssalt, och servera till.