Vissa recept är som sommar på ett tallrik! Den här salladen är en av mina absoluta favoriter när solen värmer och stranden lockar. Den är fräsch, färgglad och full av smak – fruktig mango, krispig gurka, söta blåbär, krämig brieost och knapriga valnötter, på en bädd av salladsblad. Och så den där lilla guldiga touchen: honungsvinägretten som binder ihop allting.
Ingredienser (4 portioner):
- En näve blandade salladsblad (t.ex. ruccola, babyspenat, romansallad)
- 1/2 gurka
- 1 mogen mango
- 1 dl färska blåbär
- 150 g brieost, skuren i bitar
- 1,5 dl valnötter, grovhackade
- Gräslök
Till honungsvinägrett:
- 3 msk olivolja
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 tsk dijonsenap
- 1 tsk flytande honung
- Salt och peppar efter smak
Så här gör du:
- Skölj och torka salladsbladen, lägg dem i en stor skål eller matlåda.
- Tärna ner gurka och mango.
- Toppa med blåbär, valnötter och bitar av brieost.
- Vispa ihop ingredienserna till vinägretten tills den är slät och glansig.
- Ringla vinägretten över salladen och strö över lite fint skuren gräslök.
Hoppas det smakar!