Det här är min italienska kycklingpasta, som jag lagar på nästan samma sätt som en klassisk chicken piccata – men istället för kapris och citron använder jag soltorkade tomater, oliver och massor av färsk basilika. Resultatet? En sammetslen, aromatisk rätt som smakar sommar i varje tugga. Serverad med nyriven parmesan blir det en rätt man gärna tar mera av.
Ingredienser (4 portioner):
- 2 kycklingbröstfiléer
- Salt och svartpeppar
- Vetemjöl till panering (Vill du göra rätten glutenfri kan du ta glutenfri mjölmix eller hälften mandelmjöl, hälften potatismjöl.
- Smör och olivolja till stekning
- 1 vitlöksklyfta
- 1 dl vitt vin
- 1 dl kycklingbuljong
- 1,5 dl grädde
- ½ dl soltorkade tomater i olja, strimlade
- 1/2 dl oliver
- 1 näve färsk basilika, grovt hackad
- Riven parmesan till servering
- Spagetti till 4 personer
Så här gör du:
- Skär kycklingfileerna i mindre bitar. Lägg bitarna mellan två bakplåtspapper och banka lätt med en kavel eller köttklubba.
- Krydda med salt och peppar, och vänd dem i mjöl.
- Stek kycklingen gyllene i en blandning av smör och olivolja på medelhög värme. Ta upp och håll varm.
- Fräs vitlöken snabbt i pannan, tillsätt vitt vin och kycklingfond. Låt koka upp och reducera något.
- Rör ner grädden och de soltorkade tomaterna. Låt sjuda i några minuter.
- Lägg tillbaka kycklingen i såsen, låt allt puttra ihop i 5 minuter tills kycklingen är genomstekt.
- Strö över basilikan och oliverna precis innan servering.
- Servera med nykokt spagetti och rejält med nyriven parmesan
Hoppas det smakar!