2025-06-06

Kesowraps – den perfekta utflyktsmaten



Vi har en ny favorit när det gäller utflyktsmat - nämligen kesowraps! De både enkla att göra och att ta med sig, och kan fyllas med precis vad du vill. Försöker du äta mindre bröd är de dessutom ett perfekt, mättande alternativ till vanliga tunnbrödswraps. 

Ingredienser, 2 portioner  

  • 250 g keso  
  • 2 ägg  
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 tsk torkad oregano
  • 2 krm salt  
Fyllning:
  • 2 msk pesto  
  • 6 skivor salami  
  • Sallad  
  • Brieost  
  • Paprika 

Så här gör du: 
  1. Sätt ugnen på 175 grader och lätt ut ett bakplåtspapper på en plåt.  
  2. Lägg alla ingredienser i matberedaren och mixa till en slät smet. 
  3. Häll smeten på bakplåtspappret och bre ut till ett tunnt lager.  
  4. Grädda i ca 15 minuter, eller tills wrapen är gyllenbrun. 
  5. Dela i två delar och bre pesto på varje halva, nästan ända ut till kanten. 
  6. Lägg på salladsblad och salami, samt brieost och paprika skuren i skivor. Rulla ihop och hugg in! 
  7. När vi ska ha våra wraps med oss på utflykt rullar vi in dem i bakplåtspappret och fäster med påsklämmor i varje ända.  

Hoppas det smakar!