Det är inte alla recept som är planerade och välgenomtänkta, vissa uppstår helt spontat, precis som detta enkla glassrecept! En hemmakväll i pyjamas var alla är sugna på glass men ingen av oss hade lust att gå ut och handla. Lyckligtvis fanns det mango i frysen, ett paket kokosmjölk i skåpet och lönnsirap i kylen. Vi la ner allt i mixern och några minuter senare satt vi i soffan med skedar i handen och något som smakade sommardrömmar!
Ingredienser (ca 4 portioner):
- 500 g fryst mango
- 1 förpackning (ca 200 ml) kokosmjölk
- 1 msk lönnsirap
Så här gör du:
- Lägg den frysta mangon i en kraftfull mixer eller matberedare.
- Tillsätt kokosmjölk och lönnsirap.
- Mixa tills du får en krämig, jämn konsistens. Du kan pausa och skrapa ner kanterna om det behövs.
- Servera direkt som mjukglass. Blir det något över kan du ställa in det i fryen till nästa dag.