2025-06-08

Hemmagjord mangoglass på bara tre ingredienser


Det är inte alla recept som är planerade och välgenomtänkta, vissa uppstår helt spontat, precis som detta enkla glassrecept! En hemmakväll i pyjamas var alla är sugna på glass men ingen av oss hade lust att gå ut och handla.  Lyckligtvis fanns det mango i frysen, ett paket kokosmjölk i skåpet och lönnsirap i kylen. Vi la ner allt i mixern och några minuter senare satt vi i soffan med skedar i handen och något som smakade sommardrömmar!


Ingredienser (ca 4 portioner):

  • 500 g fryst mango  
  • 1 förpackning (ca 200 ml) kokosmjölk  
  • 1 msk lönnsirap


Så här gör du:

  1. Lägg den frysta mangon i en kraftfull mixer eller matberedare.  
  2. Tillsätt kokosmjölk och lönnsirap.  
  3. Mixa tills du får en krämig, jämn konsistens. Du kan pausa och skrapa ner kanterna om det behövs.  
  4. Servera direkt som mjukglass. Blir det något över kan du ställa in det i fryen till nästa dag.