Igår var jag sugen på kikärtor, och blandade ihop den här salladen, som blev både fräsch och smakrik. Ännu godare var den faktiskt som lunch på jobbet idag! Gör den gärna minst ett par timmar innan du ska äta den, så hinner smakerna komma till sin rätt.
Ingredienser:
- 1 burk kikärtor (ca 400 g)
- 1 äpple
- 1 liten rödlök
- 1/2 kruka färsk koriander
- 2 msk olivolja
- 1 tsk dijonsenap
- 1 liten vitlöksklyfta
- Salt och svartpeppar efter smak
Så här gör du:
- Skölj kikärtorna och låt dem rinna av ordentligt.
- Tärna äpplet och finhacka lök och koriander. Lägg i en skål tillsammans med kikärtorna och rör om.
- Blanda ihop olivolja, dijonsenap och riven vitlök i en liten skål. Smaka av med salt och peppar.
- Häll dressingen över salladen och blanda väl.
Vi åt salladen som tillbehör till tacokryddade pannbiffar, en crème fraiche-sås med äpple och koriander, samt ugnsrostade rotfrukter.
Hoppas det smakar!