Advertisement

Annons

Ramslökspesto med valnötter och parmesan


Att laga mat med ingredienser man själv har plockat är extra roligt, tycker jag! Den här gången blev det ramslök, plockad under helgens vandring vid Araslövssjön i Kristianstad. Jag hade ingen plastpåse med mig, och ryggsäcken luktar ännu ramslök – men det var det värt! Jag bestämde mig för att prova laga egen ramslökspesto, något jag bara ätit på restaurang tidigare. 

Ramslökspesto med valnötter och parmesan

En fräsch och smakrik ramslökspesto lyfter vilken måltid som helst, och dessutom är den väldigt enkel att göra!

Ingredienser: 
  • 50 g färsk ramslök  
  • 1 dl grovhackade valnötter  
  • 1 dl olivolja  
  • 50 g riven parmesanost  
  • ½ tsk salt  

Så här gör du

  • Mixa ramslök, valnötter, parmesan och salt i en matberedare.  
  • Tillsätt olivolja lite i taget och mixa tills du får en jämn och lagom tjock konsistens.  
  • Om peston känns för torr, tillsätt mer olivolja än receptet säger.  

Ramslökspesto passar perfekt till pasta, på kex med brieost, eller som smaksättare i sallader och mackor. 

Hoppas det smakar!

Annons