skip to main |
skip to sidebar
Korv stroganoff med dijon och persilja

Ingredienser, 4 personer:
- 600 g wienerkorv
- 1 msk smör till stekning
- 1 gul lök gul
- 1 klyfta vitlök
- 3 msk tomatpuré
- 2 msk majsstärkelse
- 3 dl mjölk
- 3 dl matlagningsgrädde
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk söt senap
- 1/2 msk soja
- salt & peppar
- Färsk persilja
- 3 dl basmatiris
Så här gör du:
- Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
- Värm stekpannan till medelvärme och sätt i smöret. Skär korven i slantar, hacka löken och pressa vitlöken. Bryn tillsammans, tills korven fått lite färg ock löken börjat mjukna.
- Tillsätt tomatpure och pudra över majsstärkelsen.
- Häll på mjölk och grädde, och låt koka upp. Låt korvgrytan puttra i ca 5 minuter, tills såsen börjar tjockna.
- Tillsätt senap och smaka av med salt och peppar.
- Spara ett par kvistar av persiljan till garnering, resten finhackar du och vänder ner i grytan.
- Servera med det nykokta riset.
Hoppas det smakar!