Pad kra pao - asiatisk köttfärsrätt med thaibasilika
augusti 17, 2024
Ingredienser, 4 personer
500 g nötfärs
2 vitlöksklyftor
1 stor lök
2 msk smör
2 msk ostronsås
1, 5 msk soja
2 tsk fisksås
1 tsk honung
1 tsk srirachasås
1/2 kruka thaibasilika
4 ägg
2 stjälkar salladslök
1/2 gurka
Jasminris till servering
Så här gör du:
Koka jasminris enligt anvisningarna på förpackningen.
Stek fyra ägg i hälften av smöret. Salta och lägg över på en tallrik med ett lock över sig, så att de håller värmen.
Smält resten av smöret i en stekpanna fräs hackad lök tillsammans med pressad vitlök. Tillsätt köttfärsen, finfördela och fräs tills den är genomstekt. Tillsätt den fint strimlade paprikan.
Blanda ostronsås, soja, honung och srirachasås, och häll ner i köttfärsen. Fräs upp och vänd ner grovt hackad thaibasilika.
Servera med ris, det stekta ägget och skivad gurka, och toppa gärna med strimlad salladslök.