
En favoriträtt här hos oss är kycklingfiléer i en sås på ajvar och crème fraiche. Vi äter den oftast med ris, men även potatis och pasta fungerar bra som tillbehör.
Ingredienser, 4 personer:
- 500 gr kycklinglårfiléer
- smör, salt och peppar till stekning
- 2 vitlöksklyftor
- 3 dl ajvar
- 1 dl creme fraiche
- 1 msk flytande honung
- 1 msk citron
- 1/2 tsk salt
- Salladslök och färsk paprika som topping
Så här gör du:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg kycklinglårfileerna i en ugnsform.
- Blanda ajvar, creme fraiche, honung, citron och salt.
- Häll blandningen över kycklingen och ställ in i ugnen i ca 25 minuter, eller tills kycklingen är genomstekt.
- Servera valfritt tillbehör och toppa med lite creme fraiche, samt salladslök och färsk paprika för extra krisp.
Hoppas det smakar!