2024-10-11

Ajvarkyckling med crème fraiche


En favoriträtt här hos oss är kycklingfiléer i en sås på ajvar och crème fraiche. Vi äter den oftast med ris, men även potatis och pasta fungerar bra som tillbehör. 

Ingredienser, 4 personer:

  • 500 gr kycklinglårfiléer 
  • smör, salt och peppar till stekning
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 dl ajvar
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk citron
  • 1/2 tsk salt
  • Salladslök och färsk paprika som topping

Så här gör du: 

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Lägg kycklinglårfileerna i en ugnsform.
  • Blanda  ajvar, creme fraiche, honung, citron och salt. 
  • Häll blandningen över kycklingen och ställ in i ugnen i ca 25 minuter, eller tills kycklingen är genomstekt. 
  • Servera valfritt tillbehör och toppa med lite creme fraiche, samt salladslök och färsk paprika för extra krisp. 
Hoppas det smakar!