Advertisement

Annons

Italiensk ugnsomelett med skinka och broccoli


En frittata är en italiensk omelett som gräddas i ugnen. Den kan fyllas med valfria grönsaker, kött, skaldjur, örter och ost vilket gör den enkel att anpassa efter vad man tycker om eller har hemma.

Inlägget innehåller reklamlänkar

Ingredienser, 4 personer:

  • 1 lök
  • 200 g broccoli
  • 150 g skinka eller nötrulle
  • 7 ägg
  • 1 dl mjölk eller grädde
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 100 g riven parmesanost


Så här gör du:

  • Förvärm ugnen till 200°C.
  • Skala och hacka löken. Skär broccolin i små buketter. Skär skinkan i bitar.
  • Stek löken tills den blir mjuk och genomskinlig.
  • Koka broccolin i lättsaltat vatten i cirka 3 minuter tills den är mjuk men fortfarande har lite tuggmotstånd. Häll av vattnet och låt broccolin rinna av.
  • I en stor skål, vispa äggen tillsammans med mjölk eller grädde, salt och svartpeppar.
  • Tillsätt skinkan, löken och broccolin till äggblandningen. 
  • Häll blandningen i en smord ugnsform. Toppa med riven parmesanost.
  • Grädda i ugnen i cirka 25-30 minuter, eller tills omeletten är fast och gyllenbrun på toppen.
  • Låt din italienska Frittata svalna något innan du skär upp den. 

Hoppas det smakar!

Ugnsformen du ser på bilden kommer från härliga Kockums Jernverk som vi är stolta ambassadörer för! 

Annons